08/12/2021

Buno Filter

Drive your way

Korkealaatuiset renkaat antavat sinulle ylimääräistä turvallisuutta

2 min read

Jos olet uusien kesärenkaiden tai uusien jokakelin renkaiden ostopuuhissa nyt tälle kesälle, nii varmista, että ostat korkealaatuisia renkaita. Korkealaatuisilla renkailla on paras turvallisuustaso ja ne tulevat pitkällä aikavälillä halvemmaksi kuin halvemmat renkaat. On hyvä tarkistaa riippumattomien autolehtien suorittamat erilaiset rengasarvostelut ja rengastestit nähdäksesi kuinka renkaat sijoittuvat erinäisissä testeissä. Jotkut testit saattavat suosia tiettyjä renkaita ja joku testi ei välttämättä vastaa täysin ajo-olosuhteitasi, joten on hyvä olla hieman skeptinen testien suhteen. Testivaatimukset eivät välttämättä jäljittele ajo-olosuhteitasi. Renkaat, jotka ovat arvostettuja ja toimivat hyvin testeissä, tulisi kuitenkin sisällyttää valitsemiesi renkaiden viimeiselle valintakierrokselle.

Jos valitset maastoauton renkaat, muista, että tarvitset erityiset SUV kesärenkaat tai maastoautojen jokakelin renkaat, koska ne vaativat erilaiset renkaat kuin normaalit henkilöautot. Varmista, että olet valinnut oikeat rengasmitat, joita suositellaan autollesi. Sinun ei pidä poiketa tästä, koska se saattaa vaikuttaa ajoneuvon suorituskykyyn, kulumiseen ja voi aiheuttaa osien, kuten matkamittarin ja nopeusmittarin, väärän lukeman. Rengasmitat löytyvät käyttäjän käsikirjasta, tai sitten voit käyttää rengashakua, jonka löydät verkosta. Sieltä voit löytää rengasmittasi hakemalla auton malliasi. Kun tiedät mittasi, voit myös etsiä renkaita niillä mitoilla. Tämä yksinkertaistaa valintaa hieman.

Jos etsit kesärenkaita, joiden leveys on 235 ja korkeussuhde 60, 18 tuuman vanteille ja haluat radiaalirenkaat, kirjoitat vain 235/60R18 kesärenkaat hakukoneeseesi ja tarkistat saamasi tulokset. Sinun pitäisi saada luettelo kesärenkaista, jotka täyttävät hakuehdot. Verkosta löytämiesi renkaiden EUn rengasmerkintätiedot pitäisi myös löytyä netistä. EU-rengasmerkinnästä näet tiedot siitä, kuinka hyvin ne toimivat polttoainetaloudellisuudessa, märkäpidossa ja rengasmelussa.

Jos tarvitset renkaita hybridi- tai sähköajoneuvoon, varmista, että renkaat soveltuvat raskaampiin ajoneuvoihin, koska sähköajoneuvojen akut ja hybridit lisäävät niiden painoa. Tämä voi aiheuttaa normaalien renkaiden kulumisen liian nopeasti. Näiden ajoneuvojen lisääntyneen kulumisen takia on tärkeää mitata kulutuspinnan syvyys säännöllisesti nähdäksesi, pitäisikö renkaita kiertää, jotta taka- ja etupyörien välinen kuluminen voidaan tasoittaa. Tämä voi pidentää renkaiden käyttöikää yli 50{ed0b873b90f1b87a4f3b347f1646a477c6eee9bccb9dcbe5ac9cb67a3d16495a} ja haluat ostaa aina täyden rengassarjan varmistaaksesi, että pito on sama ajoneuvon kaikissa renkaissa.

Lisätietoja turvallisista renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.