Kesärenkaan vaihto tulisi tapahtua mahdollisimman myöhään


Monet ihmiset mietiskelevät millon olisi hyvä aika vaihtaa kesärenkaisiin. Jos sinulla on nastarenkaat, sinulla on rajoitetusti aikaa vaihtaa renkaat. Ruotsissa renkaiden vaihdon on yleensä tapahduttava 2 viikon jaksolla ennen viimeistä sallittua päivää. Se tekee rengasvaihdosta hieman stressaavaa ja voit vain toivoa, että talvisää ei palaa takaisin vaihtamisen jälkeen. Jos se tulee takaisin, sinun tulisi olla ajamatta, koska kesärenkaiden kanssa on vaarallista ajaa, kun on talviset olosuhteet.

Jos käytät kitkarenkaita, sinulla on joustavammin pelivaraa vaihtaa renkaat. Voit odottaa, kunnes olet täysin vakuuttunut siitä, että talvi ei palaa. Se tekee ajon turvallisemmaksi, varsinkin jos olet riippuvainen autosta päivittäisesessä käytössä. Talvirenkailla on paljon turvallisempaa ajaa kesällä kuin kesärenkailla talvella. Kesärenkaat muuttuvat liian koviksi, eivätkä ne voi luoda turvalliseen ajoon tarvittavaa pitoa. Kesällä talvirenkaiden suhteen ne muuttuvat liian pehmeiksi ja kuluminen kasvaa. Sinulla on kuitenkin hyvä pito ajon aikana, mutta reunojen kuluminen heikentää renkaan kykyä ajaa lumella, joten joudut ehkä vaihtamaan renkaita tiheämmin, jos ajat liian kauan, kun kelit ovat lämpimiä.

Siksi useimmat ihmiset suosittelevat odottamaan mahdollisimman pitkään vaihdettaessa kesärenkaisiin ja sitten kun kesä on ohi, on tärkeää vaihtaa talvirenkaisiin mahdollisimman aikaisin. Parasta on vaihtaa heti kun yölämpötila alkaa lähestyä nollaa astetta, koska talvirenkaat toimivat paremmin kuin kesärenkaat alhaisissa lämpötiloissa. Sitten olet hyvin valmistautunut, kun talvi vihdoin saapuu, sinun ei tarvitse ottaa riskejä turvallisuutesi kanssa. Ajat turvallisesti ensimmäisen lumen saapuessa. Se on tärkeää, koska ensimmäisen lumen yhteydessä tapahtuu paljon onnettomuuksia. Liian monet ihmiset ajavat vielä kesärenkailla, koska he eivät ole pystyneet vaihtamaan renkaita.

Kun olet saanut kesärenkaat autoosi, sinun on varmistettava, että ne ovat hyvässä kunnossa. Niiden urasyvyyden tulisi olla vähintään 4 mm, jotta voit ajaa turvallisesti kesäkaudella. Renkaiden on tarjottava hyvä pito, hallittavuus ja vakaus ajon aikana. Kuluneilla renkailla on huonommat ominaisuudet, etenkin pidon ja vesiliirron välttämisen kyvyn suhteen. Vesiliirto tapahtuu, kun renkaat eivät pysty siirtämään tienpinnalta otettua vettä ja rengas alkaa sen sijaan liukua vedenpinnalla, jolloin et enää hallitse autoa. Kun auto joutuu liirtoon, ota jalka pois kaasulta, kun nopeus laskee niin pito palaa. Se on suurin syy onnettomuuksiin, kun vettä sataa voimakkaasti.

Muista tehdä autonhuolto renkaanvaihdon yhteydessä varmistaaksesi, että iskunvaimentimet ja jarrut ovat hyvässä kunnossa voidaksese ajaa turvallisesti kesällä.

Lisätietoja siitä, milloin kesärenkaat vaihdetaan, käy osoitteessa https://vianor.fi/