June 9, 2023

Buno Filter

Drive your way

Välj lämpliga vinterdäck för väderförhållandena i ditt område

205/55R16 vinterdäck

Om du bor i ett område som har återkommande hårda vintrar med mycket snö och is måste du investera en uppsättning vinterdäck av god kvalitet. Speciellt om det område där du bor har långa vintrar. När man väl har beslutat att investera i vinterdäck, är det fortfarande beslutet att få dubbdäck eller dubbfria däck. De saker som bör övervägas när du väljer ett däck är först och främst vilken typ av vinterförhållanden du ska köra i samt din erfarenhetsnivå att köra på snö och is. Du har också möjlighet att investera i vintergodkända allvädersdäck.

När du väl har bestämt om du vill ha dubbdäck, dubbfria eller allvädersdäck, måste du se till att du väljer rätt dimension. Om du har en medelstor bil behöver du antagligen något som 205/55R16 vinterdäck eller 205/55R16 allvädersdäck. 205/55R16 dubbdäck eller dubbfria finns också, men du måste bekräfta måtten i användarmanualen

Dubbdäck passar bättre om du bor nära kusten, där vägarna tenderar att vara isiga under vintern, där du behöver bästa möjliga grepp om isen. Dubbfria däck är å andra sidan mer lämpade för snöiga vägar. Högkvalitativa dubbfria däck av hög kvalitet ger extremt grepp på is och snö samt våta ytor oavsett om du väljer dubbade eller dubbfria. De kommer att ha “tre bergstoppar snöflinga”-symbol på sidoväggen som betyder att de är officiellt godkända för vinterbruk.

Om du väljer dubbfria däck har de fördelen att de kan monteras tidigare på hösten vilket är en stor fördel om området där du bor har oförutsägbart väder under hösten. Detsamma gäller för våren när vädret kan förändras snabbt. Du kan också använda dubbfria däck på alla vägar och alla länder under vintersäsongen, utan begränsningar. Det har gjorts många framsteg inom gummiblandningarna tillsammans med andra däckteknologier vilket gör att det är mindre viktigt att ha dubbdäck. Om du emellertid väljer dubbdäck kan du vara säker på att ingenting överträffar dessa däck på is och packad snö, vilket ger dig det ultimata greppet och greppet.

Ingenting överträffar dedikerade vinterdäck, dubbdäck eller dubbfria däck för svåra vinterförhållanden. Vinterdäck är gjorda av en flexibel gummiblandning samt en unik slitbanedesign som är avsedd att användas på is, snö och slask. De behöver inte kompromissa för användning under andra årstider som sommaren och allvädersdäck gör. När du monterar dem på din bil kan du vara säker på att du kommer att njuta av det ultimata greppet och greppet både för att accelerera, bromsa och gå runt svängar.

Det viktiga är att se till att du alltid använder vinterdäck på ditt fordon när du har snö och låga temperaturer. Då måste du se till att du väljer däck med rätt mått och däck som passar körförhållandena i ditt område. Se bara till att montera dem innan den första snön kommer.

För mer information om vinterdäck, besök: nokiantyres.se