May 27, 2023

Buno Filter

Drive your way

Tärkeää tietoa renkaiden ostosta

talvirenkaat
talvirenkaat

On monta asiaa, jotka on hyvä tietää ennen uusien renkaiden ostamista, riippumatta siitä, haluatko kesä- vai talvirenkaat. Nykyään suurin osa tiedosta on netissä, ainoa vaikeus on, että siellä on niin paljon tietoa, joten sinun pitää tietää mitä etsit. Joskus tieto on tarpeellista, joskus se on tärkeää. On hyvä tietää, että halpojen renkaiden ostaminen voi tulla kalliimmaksi, koska ne kuluvat nopeammin ja vaikuttavat yleensä siihen, että auto vie enemmän bensiiniä. Tämä tarkoittaa, että jos säästät ostaessasi renkaita, se kostautuu nopeasti, kun autoa käytetään, ja turvallisuutesi on heikompi.

On tärkeää ymmärtää renkaiden merkitys auton yleiselle turvallisuudelle. On myös tärkeää pitää renkaat kunnossa kauden aikana ja vaihtaa renkaat ajoissa talvi- ja kesärenkaisiin. On myös tärkeä tietää, milloin renkaat ovat kuluneet ja ne pitää vaihtaa. Renkaat antavat ajoneuvolle pidon ja vaikuttavat auton suorituskykyyn tiellä. Siksi tarvitset renkaat, joilla on tähän parhaat ominaisuudet. Sinun on myös varmistettava, että sinulla on parhaat renkaat, jotka pystyvät vastaamaan tehokkaasti säähaasteisiin.

Tämä edellyttää talvirenkaita talvikaudella ja kesärenkaita kesäkaudella. Tämä on myös laillinen vaatimus. Joulukuun ja maaliskuun lopun välinen aika on ajanjakso, jolloin talvirenkaat ovat pakolliset.  Suomessa tämä laajennus otetaan käyttöön vuodesta 2020, Norjassa ei ole lainsäädäntöä ajankohdasta, jolloin talvirenkaat on asennettava. Norjassa kuljettajan on varmistettava, että auto on varustettu oikeilla renkailla. On erittäin tärkeää vaihtaa renkaat ajoissa ennen talven tuloa, koska kesärenkailla on vaarallista ajaa, kun teillä on lunta, jäätä ja loskaa.

Talvirenkaiden on oltava talvirekisteröityjä, ja niissä on oltava oikea symboli. Symboli on vuorenhuippu, jossa on 3 huippua ja lumihiutale. Näin varmistat, että renkaat täyttävät tietyissä testeissä vaaditut vaatimukset riittävän turvallisuuden takaamiseksi talvella ajettaessa. Ei riitä, että renkailla on M + S-merkki, joka kuvaa vain sitä, että kuvio on tehty pitämään mutaa ja lunta, se ei tarkoita, että renkaat on testattu ja sertifioitu tätä varten. Jos sinulla on nämä renkaat autossa ja kulutuspinnan syvyys on riittävä, voit ajaa.

Voit valita nastarenkaiden ja nastattomien renkaiden välillä. Nastarenkailla on tietty aika vuodesta, jolloin niitä voidaan käyttää, tämä on hieman pidempi aika kuin talvirengaskausi. Näin sinulla on aikaa sovittaa renkaat vähän ennen talven saapumista ja voi pitää ne päällä, kun talvisää on muuttunut kevääksi. Kun sinulla on faktat hallussa, sinulla on paremmat valmiudet tehdä oikea valinta renkaista.

Lisätietoja rengastiedoista on osoitteessa https://vianor.fi/