May 27, 2023

Buno Filter

Drive your way

Hyvin hoidettu auto on turvallinen auto

talvirenkaat

Auton kunnossapito ja säännöllinen huolto varmistaa että se on turvallinen ajaa. Ajoneuvo tarvitsee kaikki tärkeät osat toimiakseen moitteettomasti, joten kun näiden osien mahdolliset ongelmat poistetaan, turvallisuus paranee. Huolto-oppaassa mainitun autohuollon tarkoitus on korjata ongelmat ja vaihtaa ajan myötä kuluvat osat. Se ei kuitenkaan ole ainoa huolto, jota ajoneuvo tarvitsee. Ajan myötä kuluneet osat voivat rikkoutua huolto-ohjekirjassa määriteltyä aikaisemmin, joten on tärkeää tarkistaa auto myös näiden huoltokertojen välillä.

Jos jätät ongelmat korjaamatta, ne voivat kasvaa suuremmiksi ongelmiksi, jotka voivat vahingoittaa autoa enemmän. Pahimmassa tapauksessa  se voi johtaa onnettomuuksiin tai sitten kalliisiin korjauksiin, jotka olisi voitu välttää. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että jarrut toimivat oikein, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja että iskunvaimentimet toimivat oikein. Varmista myös, että nesteet ovat kunnossa ja että ne on täytetty oikealle tasolle. Ajoneuvon valojen on toimittava kunnolla ja tuulilasinpyyhkijän sulat on vaihdettava, jotta ne pitävät tuulilasin tehokkaasti puhtaana hyvän näkyvyyden saavuttamiseksi. Auto tarvitsee säännöllistä öljynvaihtoa ja akkuhuoltoa ennen talvea ja ilmastoinnin huoltoa ennen kesää. Myös jarruhuolto ja rengashuolto tulee suorittaa auton kunnon varmistamiseksi.

Jotkut autokorjaamot voivat suorittaa kuntotarkastuksen autollesi. Silloin saat tietää että kaikki auton tärkeät toiminnot ovat kunnossa. Siinä tarkistetaan tärkeimmät osat, kuten jarrut, iskunvaimentimet ja muut turvallisuuteen liittyvät ominaisuudet, jotta kun lähdet korjaamosta, tiedät, että auto on kunnossa, ja että sinun ei tarvitse olla huolissasi. Näin tiedät, että ajat turvallista ajoneuvoa ja huomaat todennäköisesti pienet ongelmat, ennen kuin niistä kasvaa kalliimpia ongelmia.

Kuntotarkastukset ovat erittäin joustava tapa saada nopeasti selville, missä on korjattavaa. Se on kätevä ennen auton myyntiä, koska sekä myyjä että ostaja saavat nopean yleiskuvan auton kunnosta ja jos jotain on korjattava. Sama pätee ennen tulevaa auton katsastusta. On hyvä tietää etukäteen, läpäiseekö auto katsastuspalvelu, jotta voit välttää ajokiellon tai uudelleentarkastuksen. Se säästää rahaa ja välttyy ongelmilta sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Ajoneuvon omistamiseen liittyy vastuu huolehtia autosta.  Haluat varmistaa, että se toimii ongelmitta niin kauan kuin mahdollista ja että sen omistamisen kokonaiskustannukset ovat pienet. Jälleenmyyntiarvo pysyy myös korkeammalla, mitä paremmin hoidat sitä, jotta voit pitää sijoituksesi arvon, kun myyt auton. Kaikki tämä mahdollistaa auton turvallisen ja mukavan ajamisen verrattuna autoon, joka ei saa huoltoa tai kunnossapitoa.

Lisätietoja auton huoltokäyntien tärkeydestä; https://vianor.fi/