May 28, 2023

Buno Filter

Drive your way

Hvordan skifte og oppbevare dekk

vinterdekk
vinterdekk

Hvis du er ny eier av en bil og trenger å bytte dekk mellom sommer- og vinterdekk, kan det hende du har noen spørsmål. Spørsmål som hvordan bytter jeg bildekk og hva gjør jeg med sommerdekkene? Først må du ha to sett med dekk. Det er ikke så vanskelig å skifte dekk selv, men de fleste har ikke de riktige verktøyene til å gjøre det. Så du må da investere litt penger for å gjøre det selv. Trenger da også nok plass der du kan gjøre et dekkskift. Jeg vet at noen vil bruke verktøyene som er tilgjengelige i reservedekk-settet, men det er ikke nok. De er ikke profesjonelle verktøy og er mer for å kunne bytte dekk i en nødsituasjon slik at du kan komme deg til et dekkverksted. For å kunne gjøre dette slik at dekkene sitter godt fast, trenger du i det minste et godt felgkors, slik at du kan få et godt dreiemoment når du trenger å løsne og feste mutrene.

Problemet er at det er vanskelig å få nok krefter til å løsne boltene uten å skade dem og deretter feste dem ordentlig, slik at de ikke løsner over tid. Derfor har du ikke de riktige verktøyene og vil ikke investere i verktøy, bare for å ta bilen til et verksted og la dem bytte dekk for deg. Det er noen fordeler med dette, siden de er eksperter på verkstedet, så du vet at de har erfaring med å håndtere dekk og utføre dekkendringer. Når de håndterer dekkene dine, vil de kunne fortelle deg om de ser noen problemer med dekkene de skal sette på eller de de tar av. De vet hva de skal se etter. Det kan være noen skader på dekkene på grunn av støt på veihull eller kantstein, eller at slitebanen er slitt eller at det er ujevn slitasje.

De vil også sørge for at dekkene er rotert riktig og at de er riktig merket. Før montering bytter de ut dekkventilene og fyller dekket med riktig dekktrykk. Du vet at de er montert riktig. De kan også lagre sommerdekk på dekkhotellet til du trenger dem neste år når snøen smelter og sommeren nærmer seg. Dette vil spare deg for litt bry, ettersom det er enda mer praktisk å gjøre dekkskiftet, ettersom du ikke trenger å forberede noe før skiftet, og heller ikke må bære dekkene hjem og lagre dem.

De kan oppbevare sommerdekkene på dekkhotellet sitt, der dekkene etter utskifting lagres trygt og under de rette forholdene. Feil lagring kan dekkene eldes og gjøre dem sprø, så det er viktig at de lagres riktig. Det hender ofte at dekk blir stjålet, og det er derfor det er viktig at de lagres sikkert, slik at du ikke får stjålet dem. Du kan også kjøpe nye dekk om nødvendig på ditt dekkverksted og få dem montert på felgene, slik at du har nye sommerdekk klare når du trenger dem når vinteren er over.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/